Älska dig själv!

Cozy Coaching

Coco RosenfeldTjejspelet

Beställ spelet Tjejkompass och tjejgruppsmaterialet på www.unitedsisters.se

Om Coco

Arbete med ungdomar

Jag har jobbat med ungdomar sen -96 i olika former och varit med och utvecklat diverse verksamheter, projekt och organisationer, både professionellt och ideellt. Jag valde den fantastiska möjligheten att få jobba med ungdomar, för att förhoppningsvis kunna påverka och inspirera i ett tidigt skede.

Fryshuset

Jag har tillbringat fem år på Fryshuset, bl a som Verksamhetsansvarig för United Sisters (tjejgruppsverksamhet, tjejcoachning och nattvandring osv.) Under min tid där tog jag bland annat fram ett tjejgruppsmaterial Tjejgruppskompass 1 & 2, ett pedagogiskt material med tips på teman och olika värderings-, kommunikations-, tillits-, samarbetsövningar m.m.

Ett spel för självkänslan

Jag kom också på en idé till ett sällskapsspel, Tjejkompass, och utformade det tillsammans med Alga. Ett spel där man kan spela sig till en bättre självkänsla, på ett roligt och meningsfullt sätt. Spelet kan anpassas och användas för såväl killar som blandade grupper. Under min tid på Fryshuset jobbade jag även som Verksamhetspedagog på projektet Navigator, ett arbetsmarknadsprojekt, där vi försökte motivera och vägleda arbetslösa ungdomar ut i arbetslivet på ett lustfyllt och stärkande sätt. Jag tog bland annat fram ett mentorsmaterial som vi framgångsrikt arbetade med.

Mot droger

Tidigare har jag även jobbat i flera år som Narkotikapreventör på Samhällsmedicinska Enheten i Örebro Läns Landsting. Det gick mestadels ut på att vara ute och föreläsa på grundskolor och genom aktiva värderingsövningar få ungdomarna att själva ta ställning mot droger, samt anordna en mängd drogfria arrangemang och event.

Ungdomsarbetare

Jag har också jobbat som fritidsledare på flera olika fritidsgårdar, varit kontaktperson (via Socialtjänsten) i 10 år, agerat jourhem, jobbat på behandlingshem för ungdomar (som både varit utsatta för sexuella övergrepp men också unga förövare). Vidare har jag suttit med i styrelsen för HOPP (Riksorganisationen för sexuella övergrepp) i 9 år osv. Och jag har gått en utbildning som heter Socialpedagogiskt ungdomsarbete.

Coaching

I många år har mitt arbete bestått just av att coacha unga människor till en bättre självkänsla och ett ökat positivt tänkande. Det handlar om att bryta destruktiva mönster och att försöka få utsatta tjejer och killar att inse att var och en av dem är fullt kapabla att ta kontrollen över sina egna liv och styra dit de själva vill.

Musikintresse

Eftersom jag brinner för musik och jag brinner för att hjälpa människor framåt har jag även börjat jobba med den biten. Musik är och har alltid varit min stora passion här i livet, utan musik skulle jag definitivt inte vilja leva. Jag har alltid hållit på med det i någon form bl a skrivit egna låtar. Jag har gått en ett-årig ljudteknikerutbildning och även jobbat ideellt som bandbokare, för en musikförening, i många år. Jag har genom årens lopp arrangerat en uppsjö av olika konserter, stödgalor, festivaler, mässor och event. Jag har promotat en mängd band och är således även manager för ett band.

Styrka ur egna erfarenheter

Musiken räddade mig ifrån många dumheter när jag var ung. Jag har nämligen själv haft ett rätt kämpigt förflutet, men det är idag min allra främsta styrka, tillgång och drivkraft. Mitt engagemang för att hjälpa andra människor och för musik bottnar till stor del i allt jag själv tvingats genomgå. Musiken blev min viktiga ventil för att kunna uttrycka det jag kände när jag mådde som sämst. Jag vill gärna vara en av dem vettiga medmänniskor som ser - som vägrar att blundar. Om jag på något sätt kan vara delaktig i att någon får den där extra knuffen i rätt riktning. Om jag kan medverka till att någon reser sig, inser sitt eget värde, ser sin potential och därmed hittar kraften att förändra sin livssituation och uppfylla sina drömmar, är det mer värt än ord kan beskriva!

Sagolika mängder solsken & kärlek

/Coco Rosenfeld

Coco Rosenfeld - cozycoaching@gmail.com